- Csiszi & Sisa oldala -

  • Ejtoernyozés - a gravitációval hajtott sport
  • Minigolf - az ésszel játszott sport
  • Futás - a szívvel játszott sport

Írások

A menüpont alatt gonddolataim találhatók, amelyek alapvetően három csoportba sorolhatóak. Vannak pénzügyi témájú írások, amelyeket független pénzügyi tanácsadói munkám miatt írok, és a sisanet.hu oldalamon nyílnak meg. Vannak ejtőernyős témában írások, és vannak jogi témában, igaz szűkebb mennyiségben, de talán majd sokasodnak a jövőben.

Egészségbiztosítás. Miért éppen Best Doctors?

Egyre többen látják be hazánkban azt, hogy a TB által finanszírozott egészségügyi ellátás kívánnivalókat hagy maga után esetenként, és változtatni kell a lehetőségeinkhez mérten.

20 % adókedvezmény a nyugdíjbiztosításra

A 2014. évi adótörvény változtatás értelmében a nyugdíj-előtakarékossági számla és az önkéntes nyugdíjpénztár mellett a nyugdíjbiztosítás is támogatást nyer.

Facebook, és statisztika

A Facebook a sok kényelmetlen mellékhatása mellett lehetőséget ad az elemzésekre is. Megmondja például, hogy mely körön belül a legnépszerűbb egy-egy oldal, tehát kik azok, akik frekventáltan olvassák, látogatják, vagy egyszerűen csak kedvelik....

A tényleges életfogytiglan kérdése a büntető-jogtudományban, figyelemmel az emberi jogi kérdésekre.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2014. május 20-n kimondta, hogy a tényleges életfogytiglan intézménye (TÉSZ), ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével, mert az, a kínzás és embertelen bánásmód tilalmáról szóló rendelkezésbe ütközik

Biztonság, Hozam, Likviditás

Ezek azok a tényezok egy befektetés estében, amelyekre az ember vágyik. Az elképzelt optimális befektetés magas hozamú, biztonságos, és likvid egyben. Ez egy vízió, amelyet az egyszeri ügyfél felrajzol arra a képzeletbeli papírra...

A hetes szám

A hét nagyon fontos szám az ember életében. Nemcsak azért, mert prímszám, és nem csak azért, mert a magyar ostörténetben is jelentos dolgokat társítunk hozzá, hanem a mindennapjainkat is áthatja a hetes.

Számoljunk

Az interneten találtam egy érdekes fejtegetést arról, hogy mi történik akkor, ha bankba elhelyezünk egy kisebb összeget, és az egyes szereploknek a tranzakció során mennyi jut a zsebébe.

Tozsdézés

A tozsde a kapitalizmus természetes velejárója, központi motívuma. Azok a cégek, amelyek a tozsdén vannak, lehetoséget teremt arra, hogy befektetoket találjanak a muködésükhöz, tokét vonjanak be.