- Csiszi & Sisa oldala -

  • Ejtoernyozés - a gravitációval hajtott sport
  • Minigolf - az ésszel játszott sport
  • Futás - a szívvel játszott sport

Az oldal

Mint ahogyan a főoldalon is írtam, azzal kezdődött, hogy kellett egy e-mail cím. De ha belegondolunk, nagyon sok fontosabb dolog is kezdődött valami apró lépéssel. Gondoljunk csak arra, hogyan kezdte Bill Gates a Microsoft építését. Természetesen nem hasonlítom össze Bill lépését ezzel a domain név beszerzéssel, pusztán arra utaltam, hogy apróságokból sokkal több nő ki, mint amire kezdetben gondoltunk. A si-sa.hu oldalt követte még több, amelyek a linkek pont alatt lehet látni. 14 éves korom óta írhatnékom van, és ezek az oldalak kicsit az írni-alkotni vágyam eszközei kicsit.

Rólam

Életem első tíz évét töltöttem Monoron töltöttem, majd Nyíregyházán folytattam a pályafutásomat leginkább, mint tanuló. A tanulmányaim az általános iskolai tudásanyagra korlátozódtak, majd azt követően a szakmunkásképző iskolában tanultam villanyszerelést. Miután elvégeztem az iskolát, egy építőipari vállalatnál dolgoztam. Nem sokáig gyakoroltam ezt a foglalatosságot, 1990 februárjában bevonultam (vittek)18 hónapos sorkatonai szolgálatra Szolnokra. Mivel korábban megismerkedtem az ejtőernyőzéssel, így sorkatonaként is az ejtőernyős századhoz kerültem, mint ejtőernyő hajtogató. Aztán úgy gondoltam, hogy maradnék. Ennek két oka volt. Egyik, hogy szerettem az ejtőernyőzést, másrészt a Honvédség többet fizetett, mint a bevonulás előtti munkahelyem. 17 tartalmas évet töltöttem el a katonák között, azt gondolom, hogy erősítettem a soraikat, mások szerint gyengítettem. Ez idő alatt – későn érő típus lévén - leérettségiztem, főiskolát végeztem (mezőgazdasági gépészmérnök, logisztika szak). Utolsó szolgálati helyem a Légierő Parancsnokság volt, ahol mint ejtőernyős főtiszt próbáltam az önmegvalósítás rögös útján haladni. A Légierő megszűnte után, úgy gondoltam nincs sok értelme maradni, így jogutód nélkül felszámoltam önmagamat.
A hosszas semmittevés nem az én műfajom, ezért, miután mindent elvégeztem itthon, úgy gondoltam munkát keresek magamnak. Nem volt egyszerű, hogy nekem is megfeleljen, és én is megfeleljek ott. 2010 szeptemberétől dolgoztam a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi Igazgatóságán (majd hivatal), mint hatósági ejtőernyős. Nem sok időt töltöttem el a közigazgatásban, mert a megüresedő Magyar Repülő Szövetség főtitkári székét megpályáztam, és az elnökség úgy döntött, hogy bizalmat szavaz nekem. 2011. májustól a MRSZ főtitkáraként dolgoztam egy évig. Semmi sem örök, és fontosabb volt az ejtőernyős társadalom segítése, és a több szabadidőre volt szükségem, mert kitaláltam, hogy elvégzem a jogi egyetemet. Az ejtőernyős szövetség szakmai igazgatója lettem, és közben 2011 szeptemberében elkezdtem a jogi egyetemet, 2014 szeptemberében pedig a negyedik évemet kezdem ott.

1970.

Mi is olyan fontos ebben az évben. Szép kerek szám, az biztos. A 20. század 70. éve. Ebben az évben született Andre Agassi, amerikai teniszező; Uma Thurman, amerikai színésznő;Chris O'Donnell, amerikai színész; Nagy Tímea, olimpiai bajnok, párbajtőröző; River Phoenix, amerikai színész; Erős Antónia, újságíró, műsorvezető; csak, hogy egy párat említsünk.
Ebben az évben hal meg Latabár Kálmán, Kossuth-díjas magyar színész-komikus; Mihail Leontyjevics Mil, szovjet helikoptertervező; Rényi Alfréd, matematikus; Kozma István, birkózó; Váci Mihály, költő, műfordító; Jimi Hendrix, amerikai rockzenész; Janis Joplin, amerikai rock- és bluesénekesnő; és Charles de Gaulle, katonatiszt, politikus, francia elnök is.
Közgazdasági Nobel-díjat kap Paul Anthony Samuelson amerikai közgazdász a statikai és dinamikai közgazdaságtani elmélet kidolgozásáért, és a közgazdasági elméletben való tudományos elemzések szintjének növeléséért folytatott tevékenységéért. 
Irodalmi Nobel-díjat kap Alexandr Szolzsenyicin szovjet író, a Nobel-díj bizottság indoklása szerint "azért az erkölcsi erőért, amellyel folytatja az orosz irodalom nélkülözhetetlen hagyományait"
január 1. - Megkezdődik a Unix-korszak (epoch) 00:00:00 UTC időpontban. Budapesten felavatják a kelet-nyugati (2-es, piros) metró első, Deák tér-Fehér út közötti szakaszát. Brian May, Freddie Mercury és Roger Taylor megalakítja a Queent. Április 11-17.között - Az Apollo-13 holdexpedíció. A Fidzsi-szigetek függetlenné válik. Salvador Allende lesz Chile elnöke. A Luna-17 szovjet űrszonda leszáll a Hold felszínére és a Holdra bocsátja a Lunohod-1 automata holdautót, az első holdjárművet. A Kennedy Űrközpontból fellövik az első NATO távközlési műholdat. Megalakul az ABBA együttes. A Beatles kiadja Let It Be című albumát. Megjelenik a floppy disc, az adattárolást leegyszerűsítő lemez.
Május 20. a történelemben
1191. május 20. Oroszlánszívű Richárd elfoglalja Ciprust
1300. május 20. II. Károly nápolyi király kölcsönt vesz fel a firenzei bankároktól unokája, a Magyarországra készülő Károly Róbert számára
1444. május 20. Megszületik Sandro Botticelli, itáliai festő
1703. május 20. I. Péter cár megalapítja Szentpétervárt
1795. május 20. Kivégzik a magyar jakobinusokat
1799. május 20. Megszületik Honoré de Balzac, francia író
1875. május 20. Párizsban egyezményt kötnek a nemzetközi súly- és mértékhivatal felállításáról.
1970. május 20. Megszületik Simon Sanyi, Monoron.